Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η βιβλιοθήκη του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών λειτουργεί από το 1978. Από το 1996 στεγάζεται στο ισόγειο του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Οξυλίθου.

Απαριθμεί 7.065 βιβλία και λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη. Μερικά από τα βιβλία της είναι σπάνια, συγκεντρώνει πολλά βιβλία του Αρχείου Ευβοϊκών Σπουδών, πολλά λογοτεχνικά, ιστορικά και άλλα βιβλία καθώς και μεγάλο αριθμό παιδικών και εφηβικών βιβλίων.

Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις ζωγραφικής (όπως αυτή του Άλκη Πιερράκου αλλά και άλλων ζωγράφων της περιοχής). Έχουν πραγματοποιηθεί διαλέξεις και έχουν γίνει πολλές παιδικές εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι αυτό σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Έχει πραγματοποιηθεί έκθεση συγγραφέων από τον Οξύλιθο και εκδώσαμε το πρώτο βιβλίο για τον Οξύλιθο, βιβλίο το οποίο αφορά στα άρθρα του Κίμωνα Σταματούρου για την ιστορία του Οξυλίθου, άρθρα που αποδελτιώσαμε από το αρχείο της εφημερίδας του Οξυλίθου. Η παρουσίαση του βιβλίου, τιμή στον εκλιπόντα, στην κεντρική πλατεία του Οξυλίθου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων του χωριού.

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο 5:30-8:30 μ.μ.) τηλ. βιβλιοθήκης 2222046844, e-mail: oxylithos.library@gmail.com.